Hoe kunnen we helpen?

CODA bestanden inlezen van je bank

Via de CODA bestanden van jouw bank, kan je de betalingen in 1 beweging inlezen. Zo hoef je niet alles manueel 1 voor 1 in te geven. Deze optie zal op basis van de gestructureerde mededeling eventueel in combinatie met het bedrag en/of factuurnummer nagaan voor welke facturen de betalingen mogen geregistreerd worden. 

Klik in het overzicht op facturatie en kies Betalingen:

Rechtsboven klik je op ‘betalingen importeren’.
  • Kies de juiste boekhouding
  • Selecteer het CODA bestand
  • Keuze over hoe je de betalingen wenst te matchen:

– Enkel gestructureerde mededeling: wanneer de gestructureerde mededeling overeenstemt, zal het betaalde bedrag afgepunt worden.

– Gestructureerde mededeling + bedrag: zoals voorheen, wanneer de gestructureerde mededeling en het bedrag klopt (max. € 0.01 verschil), zal de factuur afgepunt worden.

– Eerst gestructureerde mededeling, dan factuurnummer + bedrag: wanneer betaald wordt met een gestructureerde mededeling, zal het bedrag afgepunt worden. Indien er niet betaald wordt met een gestructureerde mededeling zal het systeem kijken indien hij het factuurnummer vind EN het bedrag overeenstemt (max. € 0.01 verschil).

– Eerst gestructureerde mededeling, dan factuurnummer: wanneer betaald wordt met een gestructureerde mededeling, zal het bedrag afgepunt worden. Indien er niet betaald wordt met een gestructureerde mededeling zal het systeem kijken indien hij het factuurnummer vind. Het bedrag hoeft niet te kloppen. 

 

Tip:
Coda bestanden hebben .cod, .coda of .txt extensie

Bevestig via OK om de CODA bestanden te importeren. Je kan slechts 1 CODA bestand per keer opladen.

Na het inlezen zal je een rapport krijgen met:

– Geen match gevonden: niet verwerkte betalingen

– Match – volledige betaling: verwerkte betaling met correct bedrag

– Match – gedeeltelijke betaling: verwerkte betaling met ander bedrag

Historiek geïmporteerde CODA bestanden

Om na te gaan wanneer je voor het laatst CODA bestanden hebt geïmporteerd en/of om te weten of het gelukt is om bestanden in te lezen, kan je de historiek bekijken.

In dezelfde weergave ‘Betalingen’ zie je direct het overzicht van je reeds geïmporteerde betalingen. Met de datumkiezer kan je specifiëren in welke periode je de import hebt gedaan.

CODA import terugdraaien?

Wil je een coda import ongedaan maken, dat kan!

Vanuit het overzicht historiek geïmporteerde betalingen kan je het coda bestand selecteren waarvan je de import wenst terug te draaien.

Tip:
Via een instelling kan je de gestructureerde mededeling laten berekenen en weergeven op factuur. Zie artikel: https://flex.buttonsforcleaners.com/hc/nl/articles/360018079640-Gestructureerde-mededeling-op-de-factuur-plaatsen.

Scroll naar boven