Hoe kunnen we helpen?

Activeren van de controle via Site Tags

Wil je er zeker van zijn dat je uitvoerder zich op de juiste locatie bevindt, op het ogenblik dat de opdracht wordt gestart? Dan kan je opteren voor het gebruik van Site Tags.

Opgelet:
Site Tags kunnen enkel worden gescand door recente smartphones of tablets die NFC ondersteunen. Twijfel je over het apparaat? Geef gerust het exacte type door aan je Customer Success Manager voor nazicht.

Hoe de Site Tag werkt

De Site Tag is de beste controle om te weten of je uitvoerder op de juiste locatie is bij het starten en beëindigen van zijn of haar taken. Bij zowel het starten als het beëindigen van de opdracht, wordt de medewerker gevraagd om de Site Tag te scannen.

De Site Tag is een slimme sticker die je op elke werf bevestigt. Het scannen van de Site Tag duurt slechts een seconde, en biedt absolute zekerheid dat je werknemer ter plaatse is.

Tip:
Als er een technisch probleem zou zijn, dan kunnen we terugvallen op de controle via GPS. Meer over deze opties onder ’terugvallen op geolocatie of niet?’. 

Kiezen voor welke contractcategorieën je de controle met de Site Tag wilt activeren

Als je deze controle wilt inschakelen, dan ga je naar de Instellingen van ButtonsforCleaners

Vervolgens kies je voor Mobiele App

Daarna ga je naar de derde tab: Instellingen per contractcategorie.

In dit scherm kun je per contractcategorie kiezen of de controle op basis via Site Tag actief moet zijn.

Je kunt instellen om de Site Tag bijvoorbeeld enkel te vereisen bij contracten van het type “ramenwas”. Voor andere types contracten, bijvoorbeeld “eenmalige opkuis” kun je kiezen om de controle via GPS te doen, of om geen controle te gebruiken.

Terugvallen op geolocatie of niet?

De optie bestaat om terug te vallen op geolocatie mocht er bvb. een technisch probleem zijn of de medewerker is vergeten uit te badgen op de locatie.

De medewerker kan dan in de app uitzonderlijk op “Werkt de Site Tag niet?” klikken om zijn registratie alsnog te beëindigen.

Na beëindiging zal in ‘Planningen goed te keuren’ in de kolom registratieproblemen deze info te zien zijn. Op die manier ben je op de hoogte van deze uitzondering. 

Indien je niet wenst dat de medewerker deze optie voorhanden heeft, dan kan je het controlemechanisme op ‘Site tag (Niet terugvallen op geolocatie)’ zetten. De medewerker heeft daardoor geen mogelijkheid om verder te scannen en is verplicht contact op te nemen met de persoon die de administratie verzorgt. 

Scroll naar boven