Hoe kunnen we helpen?

Een uitvoerder kan niet inloggen in de Staff App

Geeft een gebruiker je te kennen dat hij problemen ondervindt met het inloggen in de Staff App? Dan helpen we je graag verder.

Controleer de internetverbinding

De Staff App kan offline werken, maar om op te starten en de planning op te halen, moet er even internetverbinding zijn. Mogelijk is dat dus de oorzaak van het probleem.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn.

Het apparaat heeft geen verbinding met het internet

Mogelijk heeft je uitvoerder geen internet wanneer er wordt geprobeerd om te synchroniseren. Je kunt dit eenvoudig vaststellen aan volgende kenmerken:

  • De app geeft bovenaan aan “Wachten op het netwerk voor synchronisatie”
  • Er staat helemaal bovenaan het scherm geen icoontje dat wijst op een dataverbinding, vaak aangegeven met de letters EH3G of een WiFi-icoontje.

Als dit het geval is, zal het systeem de registratie alsnog doorsturen van zodra er weer internet is.

Er gaat iets mis met de verbinding 

Ook als het toestel de indruk geeft dat er een internetverbinding is, kan er toch een connectieprobleem zijn. Om dat uit te sluiten, kun je best even controleren of je op het toestel kunt surfen naar bepaalde websites, bv. je eigen website, een krant, …

Lukt dat niet, dan is er een probleem met de verbinding van het toestel. Je kunt het later even opnieuw proberen, contact opnemen met de provider om zeker te zijn dat de datalimiet niet is overschreden of inloggen en de planning laten synchroniseren via een WiFi-netwerk.

Stel een nieuw wachtwoord in

Misschien is de uitvoerder het wachtwoord vergeten of heeft een collega het wachtwoord gewijzigd.

Om een nieuw wachtwoord in te stellen, ga je eerst naar de werknemer of het voertuig in kwestie:

Ga naar werknemers of voertuigen.

Open de werknemer of het voertuig waarmee wordt aangemeld in de Staff App.

Ga naar de tab App-toegang

Wijzig daar het wachtwoord en vraag je uitvoerder om zich opnieuw te proberen aanmelden met zijn gebruikersnaam en wachtwoord. In het onderste veld in de Staff App dient de uitvoerder de naam van je omgeving te vermelden. Surf jij bijvoorbeeld naar https://mijn.buttonsforcleaners.com, dan moet de uitvoerder mijn invullen.

Opgelet: het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.

Scroll naar boven