Hoe kunnen we helpen?

Facturen exporteren naar Ciel

ButtonsforCleaners stelt je in staat om gemakkelijk en snel verkoopfacturen op te maken. Dankzij onze koppeling met Ciel hoeft je boekhouder ook niet langer alle klanten en facturen handmatig over te nemen in het boekhoudpakket.

Belangrijke instellingen in ButtonsforCleaners

Als je (later) facturen wilt gaan exporteren vanuit ButtonsforCleaners naar Ciel, dan is het belangrijk om de volgende zaken in het achterhoofd te houden.

Apart verkoopdagboek voor creditnota’s

Bij de integratie met tussen ButtonsforCleaners Flex en Ciel raden we aan om de nummering van facturen en creditnota’s te laten doorlopen.

Voor ButtonsforCleaners Force is een aparte nummering verplicht, maar worden ze wel naar hetzelfde dagboek in Ciel geëxporteerd. Ook hier wordt dus met één verkoopdagboek gewerkt.

Een export naar Ciel uitvoeren vanuit ButtonsforCleaners Flex

In ButtonsforCleaners ga je naar het Overzicht facturen, klik je rechtsboven op de knop Meer… en ga je vervolgens voor Facturen exporteren.

In het venster dat opengaat, dien je de juiste instellingen in te vullen:

  • Selecteer de correcte boekhouding
  • Vul het juiste boekjaar in (bv. 2021)
  • Kies vanaf en tot en met welk factuurnummer je wilt exporteren. Het systeem zal zelf voorstellen welke facturen je nog dient te exporteren. Maar dit kan je zelf overschrijven indien gewenst. Wil je bijvoorbeeld je facturen 2021/00001 tot en met 2021/00010 exporteren, vul dan respectievelijk 1 en 10 in.

Je krijgt van ons een ZIP-bestand met twee bestanden in. Hieronder lees je hoe je die kunt inlezen in Ciel.

Een export naar Ciel uitvoeren vanuit ButtonsforCleaners Force

Alle instellingen zijn in de parameters ingesteld. Je Customer Success Manager zal de exportservice in de parameters activeren, en er in samenspraak met jou voor zorgen dat de volgende parameters worden ingesteld op de juiste waarde:

ParameterWaardeOpmerkingen
(Parameter om exportservice in te schakelen)1 
ExportProfile9 
ExportService_ExtraText1(De code van het dagboek voor verkoopfacturen en creditnota’s, bv. V) 
ExportlocatieFacturen(Pad waar de exportbestanden mogen worden geplaatst)Zie parameterlijst.

Nadat deze instellingen zijn geconfigureerd, hoef je in het overzicht facturen enkel op de knop “Start export” te duwen om de bestanden te laten genereren. Alle nog niet geëxporteerde facturen worden dan in het bestand opgenomen.

Je krijgt van ons een ZIP-bestand met twee bestanden in. Hieronder lees je hoe je die kunt inlezen in Ciel.

Een import uitvoeren in Ciel

Kopieer eerst de bestanden die je uit ButtonsforCleaners hebt gedownload naar een map van jouw voorkeur.

Voor ondersteuning bij het inlezen van de bestanden, verwijzen we je graag door naar de verdeler waar je Ciel hebt aangeschaft.

Scroll naar boven