Hoe kunnen we helpen?

Facturen exporteren naar Venice

ButtonsforCleaners stelt je in staat om gemakkelijk en snel verkoopfacturen op te maken. Dankzij onze koppeling met Venice hoeft je boekhouder ook niet langer alle klanten en facturen handmatig over te nemen in het boekhoudpakket.

Belangrijke instellingen in ButtonsforCleaners

Als je (later) facturen wilt gaan exporteren vanuit ButtonsforCleaners naar Venice, dan is het belangrijk om de volgende zaken in het achterhoofd te houden. 

Klantnummers

Een klant heeft in Venice zowel een nummer als een zogenaamde alias. Zo zal de klant “Behind The Buttons” bijvoorbeeld mogelijk in uw systeem zitten als “BTB” of “BEHIND”.

We raden aan om altijd de klantnummers te gebruiken bij het importeren in ButtonsforCleaners. Wilt u toch liever de aliassen gebruiken, dan is het belangrijk om de optie in te schakelen om nummering van klanten apart bij te houden. ButtonsforCleaners Flex zal voorrang geven aan het veld “Nummer in boekhoudpakket” bij de export. 

Apart verkoopdagboek voor creditnota’s

Bij de integratie tussen ButtonsforCleaners Flex en Venice is het belangrijk dat je een doorlopende nummering instelt. Er mag dus geen apart dagboek gebruikt worden voor creditnota’s.

Optie “importeren” is noodzakelijk 

De betalende optie “import” is noodzakelijk om bestanden uit ButtonsforCleaners te kunnen inlezen in Venice. Meer informatie is beschikbaar op de website van Unit-4.

Een export naar Venice uitvoeren vanuit ButtonsforCleaners Flex

In ButtonsforCleaners ga je naar het Overzicht facturen, klik je rechtsboven op de knop Meer… en ga je vervolgens voor Facturen exporteren.

In het venster dat opengaat, dien je de juiste instellingen in te vullen:

  • Selecteer de correcte boekhouding
  • Kies of je facturen of creditnota’s wilt exporteren (als je beiden wilt exporteren, dien je twee aparte exports te doen en ook twee keer apart in Venice te importeren)
  • Vul het juiste boekjaar in (bv. 2021)
  • Kies vanaf en tot en met welk factuurnummer je wilt exporteren. Het systeem zal zelf voorstellen welke facturen je nog dient te exporteren. Maar dit kan je zelf overschrijven indien gewenst. Wil je bijvoorbeeld je facturen 2021/00001 tot en met 2021/00010 exporteren, vul dan respectievelijk 1 en 10 in.

Je krijgt van ons een ZIP-bestand met twee bestanden in. Hieronder lees je hoe je die kunt inlezen in Venice.

 

Een import uitvoeren in Venice

Kopieer eerst de bestanden die je uit ButtonsforCleaners hebt gedownload naar een map van jouw voorkeur.

Uitleg over importeren in Venice is beschikbaar door in Venice op F1 te drukken, en dan te navigeren naar Index > Importeren. Voor verdere ondersteuning verwijzen we u door naar Unit-4.

Als er iets mis gaat bij het importeren, is hulp beschikbaar op de website van Unit-4

Scroll naar boven