Hoe kunnen we helpen?

Facturen exporteren naar Winbooks on Web

ButtonsforCleaners stelt je in staat om gemakkelijk en snel verkoopfacturen op te maken. Dankzij onze koppeling met WinBooks on Web hoeft je boekhouder ook niet langer alle klanten en facturen handmatig over te nemen in het boekhoudpakket.

 

Belangrijke instellingen in ButtonsforCleaners Flex

Als je (later) facturen wilt gaan exporteren vanuit ButtonsforCleaners naar WinBooks on Web dan is het belangrijk om de volgende zaken in het achterhoofd te houden.

1 gezamenlijk verkoopdagboek voor facturen en creditnota’s

De integratie tussen ButtonsforCleaners en WinBooks on Web werkt het best wanneer facturen en creditnota’s in hetzelfde dagboek worden geboekt. De nummering van facturen en creditnota’s loopt in dat geval door.

 

Een export naar WinBooks on Web uitvoeren vanuit ButtonsforCleaners Flex

In ButtonsforCleaners ga je naar het Overzicht facturen, klik je rechtsboven op de knop Meer… en ga je vervolgens voor Facturen exporteren.

In het venster dat opengaat, dien je de juiste instellingen in te vullen:

  • Selecteer de correcte boekhouding
  • Kies of je facturen of creditnota’s wilt exporteren 
  • Vul het juiste boekjaar in (bv. 2021)
  • Kies vanaf en tot en met welk factuurnummer je wilt exporteren. Het systeem zal zelf voorstellen welke facturen je nog dient te exporteren. Maar dit kan je zelf overschrijven indien gewenst. Wil je bijvoorbeeld je facturen 2021/00001 tot en met 2021/00010 exporteren, vul dan respectievelijk 1 en 10 in.
Opgelet:
Het is belangrijk om de documenten maand per maand te exporteren. Als je facturen uit verschillende maanden tegelijk exporteert, dan zullen ze in WinBooks in de verkeerde maand worden geboekt, gezien je bij het importeren één maand moet kiezen.

Je krijgt van ons een ZIP-bestand met twee bestanden in. Deze twee bestanden dien je te importeren in Winbooks on Web.

Scroll naar boven