Hoe kunnen we helpen?

Facturen exporteren naar Wings

ButtonsforCleaners stelt je in staat om gemakkelijk en snel verkoopfacturen op te maken. Dankzij onze koppeling met Wings hoeft je boekhouder ook niet langer alle klanten en facturen handmatig over te nemen in het boekhoudpakket.

Belangrijke instellingen in ButtonsforCleaners

Als je (later) facturen wilt gaan exporteren vanuit ButtonsforCleaners naar Wings, dan is het belangrijk om de volgende zaken in het achterhoofd te houden.

Analytische boekhouding mag niet verplicht zijn

Indien er met analytische boekhouding wordt gewerkt, moet in de Wings onder Beheer – Instellingen – sectie Boekhouding – Analytisch de verplichte analytische codering uitgeschakeld worden. Je kunt nog steeds analytisch boeken, maar dan is de analytische code niet meer verplicht.

Geen apart verkoopdagboek voor creditnota’s

Facturen en creditnota’s moeten naar hetzelfde dagboek worden geëxporteerd. In ButtonsforCleaners Flex raden we dus aan om doorlopende nummering te configureren.

ButtonsforCleaners Force zal automatisch een aparte nummering van facturen en creditnota’s voeren. Deze kunnen echter in Wings in hetzelfde dagboek worden ingelezen.

Een export naar Wings uitvoeren vanuit ButtonsforCleaners Flex

In ButtonsforCleaners ga je naar het Overzicht facturen, klik je rechtsboven op de knop Meer… en ga je vervolgens voor Facturen exporteren.

In het venster dat opengaat, dien je de juiste instellingen in te vullen:

  • Kies eerst of je facturen of creditnota’s wilt exporteren (als je beiden wilt exporteren, dien je twee aparte exports te doen en ook twee keer apart in Wings te importeren)
  • Vul het juiste boekjaar in (bv. 2021)
  • Kies vanaf en tot en met welk factuurnummer je wilt exporteren. Het systeem zal zelf voorstellen welke facturen je nog dient te exporteren. Maar dit kan je zelf overschrijven indien gewenst. Wil je bijvoorbeeld je facturen 2021/00001 tot en met 2021/00010 exporteren, vul dan respectievelijk 1 en 10 in.

Je krijgt van ons een XML-bestand. Hieronder lees je hoe je die kunt inlezen in Wings.

Een export naar Wings uitvoeren vanuit ButtonsforCleaners Force

Alle instellingen zijn in de parameters ingesteld. Je Customer Success Manager zal de exportservice in de parameters activeren, en er in samenspraak met jou voor zorgen dat de volgende parameters worden ingesteld op de juiste waarde:

ParameterWaardeOpmerkingen
(Parameter om exportservice in te schakelen)1 
ExportProfile5 
ExportService_ExtraText1(Dossiernummer binnen de Wings-omgeving, bv. 1) 
ExportService_ExtraText2(Pad naar Wings op de computer of server waar bestanden worden geïmporteerd, bv. C:\Wings) 
ExportService_ExtraText3(Dagboek waarin facturen en creditnota’s worden ingelezen, bv. V01) 
ExportlocatieFacturen(Pad waar de exportbestanden mogen worden geplaatst)Zie parameterlijst.

Nadat deze instellingen zijn geconfigureerd, hoef je in het overzicht facturen enkel op de knop “Start export” te duwen om de bestanden te laten genereren. Alle nog niet geëxporteerde facturen worden dan in het bestand opgenomen.

Je krijgt van ons een XML-bestand. Hieronder lees je hoe je die kunt inlezen in Wings.

Een import uitvoeren in Wings

Kopieer eerst de bestanden die je uit ButtonsforCleaners hebt gedownload naar een map van jouw voorkeur.

Om klanten en facturen te importeren in Wings sluit je Wings eerst helemaal af, en start je het programma WAIimp.exe in de Wings-map op je computer of server. Voor ondersteuning kun je contactopnemen met Wings of de veelgestelde vragen van Wings nalezen op de website van Wings.

Tip:
Wings kan ook UBL-bestanden inlezen. In theorie kun je dus ook een export naar UBL nemen vanuit ButtonsforCleaners. We kunnen echter meer gegevens exporteren via de eigen XML-structuur van Wings. Daarom kies je beter expliciet voor Wings bij het exporteren.
Scroll naar boven