- Het lukt me niet om mijn certificaat aan te maken.
Neem contact op met onze support helpdesk. Wij kunnen dit voor jou uitvoeren, weliswaar in regie.
- In het overzicht Check In And Out, krijg ik volgende fout bij verzenden: ‘The specified network password is not correct.’
Neem contact op met onze support helpdesk
- Ik krijg de volgende foutmelding te zien: “[Path ‘/items/0/ssin’] ECMA 262 regex “^\d{11}$” does not match input string “12345678910”
- Ik krijg de volgende foutmelding te zien: “enterprise number is not valid (error presence-registration.creation.entire-number)”
Het BTW-nummer of ondernemingsnummer in gebruik is niet correct, dit kan je controleren bij instellingen -> boekhoudingen -> bewerk. Controleer dat het BTW-nummer of ondernemingsnummer hier correct is ingevuld.
- Waar kan ik zien welke contracten wel of geen Aangifte van Werken toegekend hebben gekregen?
In het overzicht ‘Contracten’ kan je de kolommen toevoegen die met CIAO te maken hebben:
- Verstuur ‘Check In and Out’
- Aangiftenummer ‘Aangifte van werken’
- Einddatum ‘Aangifte van werken’
- Wat met een buitenlandse onderneming?
Voor een buitenlandse onderneming die werken uitvoert in België gelden dezelfde regels als voor een Belgisch bedrijf: zij moet ook een werkmelding uitvoeren. Om werkmeldingen uit te voeren, hebben ook buitenlandse ondernemingen een Belgisch ondernemingsnummer nodig.
Buitenlandse firma’s die er nog geen hebben, kunnen dit aanvinken in de aangifte. Ze krijgen dan automatisch op het scherm een aanvraagformulier dat ze moeten invullen. De RSZ (initiator van het Belgische ondernemingsnummer) behandelt die aanvraag en kent een nummer toe. Na het toekennen van het ondernemingsnummer kan de buitenlandse ondernemer overgaan tot het melden van de werken.
- Wat met buitenlandse onderaannemers?
Buitenlandse onderaannemers die de bedoelde werken uitvoeren, moeten ook via de elektronische werfmelding aangegeven worden. Voor Belgische onderaannemers is de invoering van hun ondernemingsnummer verplicht. Voor buitenlandse onderaannemers kan de aangifte gedaan worden met of zonder Belgisch ondernemingsnummer.
Als u aangifte doet zonder Belgisch ondernemingsnummer, dan kunt u het intracommunautair btw-nummer invoeren voor ondernemingen gevestigd in de lidstaten van de EU, en het identificatienummer van het land van oorsprong invoeren voor ondernemingen gevestigd in landen die geen lid zijn van de EU.
Als de buitenlandse onderaannemer niet over een intracommunautair btw-nummer beschikt, moeten alle verplichte gegevens in de elektronische werfmelding ingevoerd worden.
- Wat met buitenlandse medewerkers & Check In and Out?
Aanmelden bij CIAO door medewerkers is eenvoudig als het een Belgische medewerker betreft. Die heeft een Rijksregisternummer en omdat deze persoon ook een Belgisch e-ID bezit, kan deze persoon voor een aantal opties kiezen tijdens het inchecken met de RSZ-app: https://checkinout.socialsecurity.be
Buttons For Cleaners kan alleen medewerkers aanmelden als de medewerker een Belgisch Rijksregisternummer heeft. Buitenlandse medewerkers dienen dus een Rijksregisternummer aan te vragen. Voor landen die niet op de lijst van eIDAS staan, zoals Frankrijk, moet de persoon naar een registratiekantoor in België om een digitale sleutel te verkrijgen of contact opnemen met dienst BOSA op telefoonnummer +32 2 740 74 74.
- Wat met buitenlandse werknemers en zelfstandigen?
Om toegang te krijgen tot de beveiligde onlinedienst Check In and Out at Work, moeten buitenlandse werknemers en zelfstandigen beschikken over erkende digitale sleutels zoals itsme, eIDAS of e-mail TOTP. Dit geldt zowel voor Belgische als voor niet-Belgische werknemers en zelfstandigen.
Hieronder lijsten we de digitale sleutels op:
- itsme: als ze een Belgische, Luxemburgse of Nederlandse elektronische identiteitskaart hebben, kunnen ze deze digitale sleutel gebruiken. Ze moeten hiervoor wel de itsme-app op hun smartphone installeren. Meer informatie op de itsme-pagina van de website van het CSAM-Helpcentrum .pdf – Nieuw venster.
- eIDAS: als ze geen Belgische identiteitskaart hebben, maar wel een ander erkend Europees elektronisch identificatiemiddel, kunnen ze deze digitale sleutel gebruiken. Om te weten of hun elektronisch identificatiemiddel in aanmerking komt, kiezen ze bij de aanmelding ‘Aanmelden met Europees erkend inlogmiddel’. Ze krijgen dan een overzicht van de landen die een actief elektronisch identificatiemiddel hebben.Wanneer ze voor het eerst willen aanmelden bij eIDAS, hebben ze hun Europees elektronisch identificatiemiddel .pdf – Nieuw venster, hun e-mailadres en hun telefoonnummer nodig. Meer informatie op de eIDAS-pagina van de website van het CSAM-Helpcentrum .pdf – Nieuw venster.
Op dit moment zijn dat de volgende landen:- Denemarken
- Duitsland
- Estland
- Italië
- Kroatië
- Letland
- Liechtenstein
- Litouwen
- Luxemburg
- Malta
- Nederland
- Oostenrijk
- Polen
- Portugal
- Tjechische Republiek
- Slovenië
- Slowakije
- Spanje
- Zweden
- e-Mail TOTP: ondersteunt hun land de digitale sleutels itsme of eIDAS niet en/of beschikken ze niet over een Belgisch nationaal identificatienummer (bis-nummer), dan moeten ze een afspraak maken voor een videogesprek met Sigedis, de partner van de instellingen voor sociale zekerheid met betrekking tot persoonsidentificatie.
Die afspraak maken ze op de belgianID-website .pdf – Nieuw venster.Via controle van een aantal documenten gaat Sigedis na of ze al over een bis-nummer beschikken. Indien nodig, wordt er een nummer aangemaakt. Via het videogesprek helpt Sigedis hen om een digitale sleutel te krijgen.
Bron: https://www.socialsecurity.be/site_nl/employer/applics/check-in-and-out-at-work/general/who.htm