Hoe kunnen we helpen?

Indexering

De lonen in de schoonmaak worden twee maal per jaar aan de index aangepast. Indien jullie ook de gefactureerde bedragen aan de klanten wensen te indexeren kan dit op onderstaande manier.

Je krijgt meteen een overzicht te zien van de voorbije indexeringen.

Klik rechtsboven op de blauwe knop + NIEUWE INDEXERING om een nieuwe indexering te starten.

In het menu geef je het indexpercentage aan. Opgelet: Het invoerveld gebruikt komma’s voor het ingeven van een percentage. Bij een punt zal dit niet werken. 

Daarna selecteer je alles wat je wenst te indexeren vanuit het menu:

– Wens je de lijst van de producten te indexeren?

Selecteer enkel de product categorieën die je wenst te indexeren. Dan zullen de producten van de geselecteerde productcategorieën, waar het vinkje ” Prijs van dit product automatisch bijwerken bij een indexatie” aan staat, zullen geïndexeerd worden.

– Welke contract categorieën wens je te indexeren?

Enkel de contracten van de geselecteerde contract categorieën zullen geïndexeerd worden.

Opgelet:

Enkel de contracten waar het vinkje ” Prijs van dit item automatisch bijwerken bij een indexatie” aan staat, zullen geïndexeerd worden. (Dit vinkje staat in het contract, zie screenshot)

– Enkel de geselecteerde opdrachten (alle terugkerende afspraken, alle éénmalige opdrachten, alle opdrachten op afroep, alle contract specifieke prijslijsten) van bovenstaande contracten zullen geïndexeerd worden. 

Druk op de knop “OK” om de selectie te bevestigen. Na deze bevestiging krijg je een overzicht van alle zaken die geïndexeerd zullen worden.

Opgelet:

Een indexering gaat niet terug in de tijd. Enkel de opdrachten in de toekomst zullen geïndexeerd worden. Periodieke forfaits worden wel onmiddelijk geïndexeerd. 


Tip:
Wil je graag de video van onze webinar herbekijken? Klik hier

 

Inverse indexering

Dit kan gebruikt worden om een indexering ongedaan te maken. Bij een inverse indexering zal de indexatie teruggedraaid worden door het nieuwe bedrag te delen door het gekozen percentage. Bijv. een indexatie van 2 procent wordt als volgt teruggedraaid: 102/1,02 = 100 euro. Opgelet, door afronding op 2 cijfers kan dit ertoe leiden dat de indexering niet exact wordt teruggedraaid.

Scroll naar boven