Hoe kunnen we helpen?

Integratie met Mollie (online betalingsplatform)

Tegenwoordig staat er op veel facturen een betaallink. Dit zorgt ervoor dat je als klant sneller en eenvoudiger kan betalen. Je hoeft niet meer in te loggen op je online banking platform, maar je kan rechtstreeks via de link betalen. Voor de facturen die jij opmaakt vanuit Flex, kan dat ook handig zijn. Want zo worden jouw facturen sneller betaald.

Wat is een betaallink?

Een betaallink is simpelweg een link die de klant doorstuurt naar het beveiligde betaalscherm van de betaalprovider, bij ons is dit Mollie.

Je klant kan kiezen uit alle betaalmethodes die in jouw account geactiveerd zijn. Een Nederlandse klant kan bijvoorbeeld kiezen voor iDEAL, en een Belgische klant voor de optie Bancontact/Mister Cash.

Mollie account en api key

Je hebt eerst en vooral zelf een account nodig bij Mollie. Dit doe je zo: https://help.mollie.com/hc/en-us/articles/210709969-How-do-I-create-an-account-

Daarnaast heb je de api-key nodig van jouw account om Mollie te linken aan Flex. Hier vind je de api key van jouw account: https://help.mollie.com/hc/nl/articles/115000328205-Waar-vind-ik-de-API-key- 

Voor verdere vragen omtrent Mollie, contacteer Mollie support.

Hoe de betaallink op factuur instellen?

In een volgende stap wil je de betaallink nu op al je nieuwe facturen toevoegen. 

Ga naar Instellingen > Boekhouding > Open het tabblad Documenten > Selecteer Facturen

Vul jouw Mollie api key in het veld Mollie api key in

Op de factuur verschijnt daarna:

  • Betaallink: de klant kan doorklikken en komt onmiddellijk in het betaalscherm van Mollie terecht.
  • QR-code: Als je in je eigen Mollie account onder ‘profiles’ de QR code activeert, dan komt er op de factuur ook een QR-code. Dit kan de klant scannen met zijn GSM om de betaling in Mollie uit te voeren.

Betaallink reeds in de begeleidende email meegeven

Wil je naast de link op de factuur ook al een link in de begeleidende email zetten, verwerk de Tag %PaymentLinkURL% in een aangepaste tekst in het veld rechts van de api key  “Standaard e-mail bij mailen facturen”.

Scroll naar boven