Hoe kunnen we helpen?

Plannen vanuit de wachtrij

Opdrachten die nog geen startuur hebben meegekregen en nog niet zijn toegewezen aan één of meerdere middelen (werknemer(s)/ voertuig(en)) komen in de wachtrij terecht. Van hieruit kan je de opdracht verslepen naar het planbord bij het middel dat beschikbaar is.

Verslepen vanuit de wachtrij

Wanneer je de planning opent voor een bepaalde datum, zal je aan de linkerkant in de wachtrij kunnen zien of er een opdracht klaarstaat die moet ingepland worden die dag.

In onderstaand voorbeeld zien we dat op 27/04 een opdracht klaarstaat voor klant “Veronica Villa”. Je ziet meteen het adres van de klant, dat het gaat om een terugkerende opdracht en er 2 werknemers moeten ingepland worden.

Versleep de opdracht in de planning op de gewenste plaats.

Details van de opdracht

Vanuit de wachtrij kan je de klantgegevens raadplegen of eventueel de details openen van de (terugkerende) opdracht. Klik op de opdracht en open de details via de 3 blauwe puntjes:

Eerdere/ latere opdrachten

Stel dat een bepaalde opdracht niet is ingepland, dan blijft deze in de wachtrij beschikbaar om later in te plannen. Deze zal je terugvinden onder “eerdere opdrachten”.

Via de knop “latere opdrachten” kan je opdrachten in de toekomst bekijken en eventueel inplannen.

Zoek de geschikte werknemer

Een opdracht die in de wachtrij staat, wordt liefst ingepland bij de werknemer die daartoe het meest geschikt is. Dit is dus niet alleen de werknemer die ruimte vrij heeft in zijn planning, maar bvb. iemand die in de buurt woont van deze klant of iemand die al ervaring heeft op deze site of  iemand die de gevraagd competenties heeft of …

Om de geschikte persoon te vinden, kan je vanuit de wachtrij ‘zoeken op werknemer’. Tik de optie aan waarop je wil filteren.

Let wel op, er wordt enkel gezocht in de planning van de werknemers die zichtbaar zijn in het planbord.

Voorbeeld:

Ik plan enkel de schoonmakers in, mijn collega plant de ramenwassers. Bijgevolg zijn enkel de schoonmakers zichtbaar in mijn planbord. Als ik zoek naar een werknemer om ‘Toms Pizzahut’ in te plannen, dan zoek ik enkel tussen de werknemers die geselecteerd zijn.

Scroll naar boven