Hoe kunnen we helpen?

Terugkerende afspraak: terugkeerpatroon instellen

In dit artikel verduidelijken wij de verschillende soorten terugkeerpatronen die ingesteld kunnen worden.

Terugkerende opdracht aanmaken

Ga in een contract naar het tabblad Opdrachten. Kies eerst links voor terugkerende afspraak en druk pas nadien rechts op de blauwe knop nieuwe terugkerende afspraak.

Nu kun je alles toevoegen wat de uitvoerder hoort te weten om deze opdracht goed uit te voeren. Wat je in het veld opmerkingen invult, verschijnt in het oranje in de App of in het geel op de afdruk van de planning. 

 

Terugkeerpatroon

Nadat je de algemene gegevens (werkinstructies, verwachte duur, uitvoeringsadres,…) hebt ingesteld in het tabblad ‘gegevens’, kan je in het tabblad ’terugkeerpatroon’, de datum eerste uitvoering en de frequentie aanvullen.

Kies de datum van de eerste uitvoering. De datum eerste uitvoering, is de datum waarop je wenst dat deze opdracht voor het eerst uitgevoerd zal worden.

Het veld laatste uitvoering mag je leeg laten, tenzij je nu al weet dat deze opdracht vanaf een bepaald moment niet meer uitgevoerd moet worden.

Zorgen dat de opdracht om de zoveel weken of maanden terugkeert

Met het pijltje kies je of het om de zoveel weken of om de zoveel maanden is.

Wekelijks

Indien je voor een wekelijkse frequentie opteert, zal het systeem volgens een wekelijkse frequentie deze opdracht uitzetten op de geselecteerde dagen. In onderstaand voorbeeld, zal er om de 2 weken op maandag en donderdag een opdracht uitgezet worden.

Maandelijks

Indien je voor een maandelijkse frequentie opteert, dien je aan te geven op welke dag in de week en in welke week van de maand , de opdracht dient voorgesteld te worden. In onderstaand voorbeeld zal er om de 12 maanden, op de eerste maandag van elke maand , een opdracht uitgezet worden. Deze telling gaat, vanaf de datum eerste uitvoering.

Telkens starten om

Weet je al hoe laat er gepoetst moet worden, dan vink je het vakje aan telkens starten om en vul je ook het startuur in.

Van zodra een startuur wordt ingevuld, is het mogelijk om een vast middel te koppelen aan de terugkerende afspraak.

Een vaste werknemer toewijzen aan de opdracht

Weet je ook al welke werknemer hier altijd gaat poetsen? Ga dan verder naar de tab toegewezen middelen, druk op nieuw: werknemer en selecteer de juiste persoon.

Is deze werknemer nog niet aangemaakt bij de werknemers, dan moet je eerst naar de werknemersfiches om die daar toe te voegen.

Scroll naar boven