Hoe kunnen we helpen?

Verschillende adressen van een klant bijhouden: locaties

Voor één klant moet je soms op meerdere werven werken uitvoeren. Voor VME’s en syndici zit je sowieso met een verschillend uitvoeringsadres. Hieronder leggen we uit hoe je dit toepast in ButtonsforCleaners.

Als het facturatie-adres gelijk is aan het uitvoeringsadres

ButtonsforCleaners maakt automatisch een “hoofdlocatie” aan wanneer je je klant hebt aangemaakt. Ga je bijvoorbeeld poetsen in de bakkerij in de Lange Straat, en stuur je ook de facturen naar de Bakkerij in de Lange Straat, dan hoef je dus geen bijkomende locatie toe te voegen voor deze klant.

Als er meerdere uitvoeringsadressen of werven zijn

Het is uiteraard mogelijk dat je voor één klant op meerdere plaatsen gaat poetsen. Bakkerij Benny heeft misschien ook een extra vestiging waar je werken uitvoert. Voeg deze locatie dan toe aan de klantenfiche door op de blauwe knop rechts op nieuwe locatie te klikken. Kies een naam voor deze locatie en vul de adresgegevens in. 

Klik op het vergrootglas om het adres op te zoeken op google maps

Klik op het locatievlagje om de exacte locatie op een kaart aan te duiden. Dit is belangrijk als je werkt met de staff app in combinatie met ‘Geolocatie controle‘. De ingave van sommige adressen komt niet altijd overeen met de effectieve locatie waar gewerkt wordt. Via deze nieuwe locatiepicker kan je zelf het pijltje slepen naar het gewenst gebouw en vermijd je foutmeldingen in de staff app.

Indien je hier een telefoonnummer of e-mailadres invult, zal de software deze gegevens gebruiken om berichten in verband met de planning te versturen die te maken hebben met deze locatie.

Als de klant een VME of syndicus is

Ga als volgt te werk voor de VME’s:

  • De naam van de VME met de adresgegevens van de syndicus vul je in onder klantgegevens
  • Meestal wordt aan een VME 21% BTW aangerekend, vul dit zo in bij BTW-regime
  • Bij e-mailadres voor facturatie vul je het e-mailadres in waarnaar de facturen verzonden mogen worden
  • Ga vervolgens naar Locaties en vul in de hoofdlocatie ook het veld Naam contactpersoon in: hier vul je in “p/a naam syndicus”. En vink aan dat deze Naam vermeld moet worden op de factuur.

Vervolgens gaan we ook het werfadres of uitvoeringsadres toevoegen. Doe dit ook onder Locaties. Druk op nieuwe locatie en voeg het adres toe waar de werken uitgevoerd worden.

Scroll naar boven