Hoe kunnen we helpen?

Weergave werkregimes in de planning

Kleurmarkering achtergrond planning

 In de planning zie je aan de kleur wanneer de werknemer gepland kan worden of niet. Een donker grijze achtergrond betekent dat er niet gepland kan worden, want er is geen werkregime.

In onderstaand voorbeeld heeft werknemer Marc op die dag een werkregime van 08:00 tem 16:00. Daarbuiten is de achtergrond donker grijs gekleurd om aan te geven dat deze uren niet binnen het werkregime van Marc vallen op die dag.

Kleurstatus planning

– status van een planning is rood wanneer de planning buiten het werkregime valt. Dus binnen de donker grijze zone in de planning. Dan krijg je de melding: “Middel is niet beschikbaar”.

– Status planning is oranje wanneer de planning deels buiten het werkregime valt en deels binnen het werkregime. Dan krijg je de melding: “Middel is deels beschikbaar”. 

– Status planning is groen wanneer de planning volledig binnen het werkregime valt.

– Uurtellers/balkjes: Aan de rechterzijde zie je voor hoeveel uur elke werknemer reeds gepland is en voor hoeveel uur je de werknemer mag inplannen. In de dagkalender/dagplanning kan je dit per dag bekijken. In de weekkallender/weekplanning kan je dit per week bekijken.

– De achtergrond van het balkje is licht groen. De balk wordt meer groen naarmate er meer uren worden ingepland.

– Wanneer je te veel uur inplant voor een werknemer, wordt de balk oranje, zodanig dit meteen opvalt.

 Deze balkjes zijn ook zichtbaar in de weergave Planning in lijst.

Scroll naar boven