Hoe kunnen we helpen?

Werken met rondes

Selecteer het type middel en sleep de werknemers in de gewenste volgorde. 

  • Standaard staat de groepering aan. Dit betekent dat de middelen, net zoals vroeger, standaard gegroepeerd staan per categorie en volgens alfabetische volgorde voornaam. Je kan de werknemers/voertuigen dan binnen deze categorie verslepen.
  • Wanneer je de groepering uitzet, kan je alle werknemers/voertuigen door elkaar inplannen, onafhankelijk van de werknemerscategorie/voertuigcategorie.

Je kiest zelf hoe je de opdrachten groepeert: per geografische regio, per nummer, … De verschillende rondes kun je toevoegen onder Instellingen > Keuzelijsten > Rondes

Opdrachten toevoegen aan rondes

Wil je een opdracht toevoegen aan een ronde, open de opdracht en selecteer de ronde waaraan je de opdracht wil toevoegen.

Wil je de volledige terugkerende afspraak toevoegen aan een ronde, open dan de terugkerende afspraak en voeg deze toe, op dezelfde manier zoals je bij een opdracht doet.

Wil je een nieuwe ronde aanmaken, typ in het veld ‘Groepeer in ronde’ de naam van de nieuwe ronde en kies daarna voor “Open lijst”. Je komt terecht in het overzicht van de rondes en kan vervolgens gemakkelijk een nieuwe ronde toevoegen door te klikken op ‘+ nieuwe ronde’. 

Plannen met rondes

In het planbord kan je nu de opdrachten in de rondes zien. Zowel in de wachtrij als in het planbord kan je de rondes duidelijk zien. Ze worden aangeduid in grijs. Als planner kan het nu gemakkelijker zijn om de planning op te maken.

Vanuit planning in lijst kan je de kolom ‘ronde’ toevoegen.

Wat zijn de voordelen om te plannen via rondes?

– Opdrachten in eenzelfde ronde worden samen voorgesteld zowel in de wachtrij als in het planbord

– Opdrachten in eenzelfde ronde kunnen gemakkelijk vanuit de wachtrij ingepland worden. Neem de ronde en versleep ale opdrachten samen naar het planbord

– Opdrachten in eenzelfde ronde kunnen steeds in groep verplaatst worden. Neem hiervoor de grijze balk vast en verschuif de volledige ronde in 1 keer

 

Scroll naar boven