Hoe kunnen we helpen?

Werknemer uit dienst: te ondernemen acties

Wanneer een werknemer uit dienst gaat, wens je alle planningen over te zetten naar een nieuwe werknemer of te verdelen over meerdere werknemers. Hieronder leggen we het proces uit hoe je een werknemer uit dienst zet en wat je allemaal dient te verifiëren.

Datum uit dienst

Vul in de werknemersfiche de datum uit dienst in van zodra je deze kent. Wanneer er planningen na deze datum nog op de werknemer ingepland staan, zal dit zichtbaar zijn in het planbord. De planning zal rood kleuren met als vermelding ‘werknemer is uit dienst’.

Verwijder de werknemer uit alle terugkerende afspraken

Nadat de datum uit dienst verstreken is kan je de werknemer uit de terugkerende afspraken halen.

– Hoe de werknemer vervangen in meerdere terugkerende afspraken in 1 keer: https://flex.buttonsforcleaners.com/hc/nl/articles/4416208152210-Vervang-een-werknemer-op-meerdere-terugkerende-afspraken-in-%C3%A9%C3%A9n-keer 

– Hoe de werknemer verwijderen uit meerdere afspraken in 1 keer: https://flex.buttonsforcleaners.com/hc/nl/articles/6115776966812-Verwijder-een-werknemer-op-meerdere-terugkerende-afspraken-in-1-keer 

Verwijder de werknemer uit alle planningen 

Het zou kunnen dat de werknemer die uit dienst is, éénmalig ingepland werd op een opdracht komende van een terugkerende afspraak van een andere werknemer of hij werd ingepland op een éénmalige opdracht. Daarom is het veiliger om ook Planning in lijst te verifiëren.

Ga naar Planning in lijst en voer dezelfde actie uit als bij de terugkerende afspraken, het verwijderen van de werknemer op alle planningen.  https://flex.buttonsforcleaners.com/hc/nl/articles/360021069900-Toegewezen-middelen-in-groep-verwijderen-of-toevoegen-op-een-planning 

Kan gepland worden = NEE

Nu je zeker bent dat er geen planning meer is voor de werknemer uit dienst, kan je de setting ‘Kan gepland worden’ op NEE zetten. Voortaan zal deze werknemer dan niet meer zichtbaar zijn in het planbord en telt deze werknemer mee bij het aantal te betalen middelen in het abonnement. 

Staff app toegang desactiveren

Indien de werknemer ook gebruikt maakt van de Staff app, kan je beter de Staff app toegand desactiveren voor deze werknemer.

Scroll naar boven